POZIV NA VEBINAR - SPREMNI ZA IZVOZ: KAKO IZVOZITI SVEŽE, SMRZNUTO I PRERAĐENO VOĆE I POVRĆE NA TRŽIŠTE VELIKE BRITANIJE? 14. jul 2022, 15:00 – 16:30h Zoom platforma

POZIV NA VEBINAR - SPREMNI ZA IZVOZ: KAKO IZVOZITI SVEŽE, SMRZNUTO I PRERAĐENO VOĆE I POVRĆE NA TRŽIŠTE VELIKE BRITANIJE? 14. jul 2022, 15:00 – 16:30h Zoom platforma

Registrujte se za vebinar ovde

Ukoliko ste proizvođač ili izvoznik svežeg voća i povrća iz regiona, želite da iskoristite poslovne mogućnosti i postanete uspešan izvoznik na tržištu Velike Britanije, pozivamo Vas na vebinar “Spremni za izvoz: Kako izvoziti sveže voće i povrće na tržište Velike Britanije?”, koji će se održati u četvrtak, 14. jula 2022. godine, od 15:00 do 16:30 časova, na Zoom platformi.

Eksperti iz oblasti izvoza i plasmana proizvoda na tržište Velike Britanije će na ovom panelu pružiti kompanijama sve aktuelne informacije u vezi trendova na tržištu hrane, perspektivama za nove dobavljače, savete za dizajn maloprodajnog pakovanja, ali i upoznati sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg, smrznutog ili prerađenog voća i povrća. Po završetku izlaganja, učesnici će imati priliku da postave pitanja i pokrenu diskusiju sa govornicima o svim izazovima i nedoumicama koje imaju prilikom planiranja izvoza voća i povrća na ovo značajno tržište.

Vebinar se organizuje u okviru projekta Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pod nazivom 'Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope', koji je usmeren ka pružanju podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora.

Tržište hrane u Velikoj Britaniji nastavlja sa trendom stabilnog rasta, posebno nakon Bregzita 2020. godine kada je zabeležen rekordan rast od 9 odsto. Očekuje se dalje širenje tržišta hrane u Velikoj Britaniji u narednom periodu, uz povećanje tražnje za svežim, smrznutim i prerađenim voćem i povrćem, privatnom markom proizvoda, organskim proizvodima, visoko-kvalitetnim i premijum proizvodima. Tržište pruža značajne mogućnosti za plasman i prodaju hrane, posebno u tzv. niša segmentima tržišta, koje mogu biti posebno interesantne za regionalne izvoznike visoko-kvalitetnih proizvoda. S tim u vezi, vebinar predstavlja jedinstvenu priliku za regionalne proizvođače i izvoznike svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća gde, na jednom mestu, mogu da dobiju sve informacije od značaja za izvoz i prodaju na tržištu Velike Britanije.

 

AGENDA VEBINARA

15:00 – 15:20

UVODNO OBRAĆANJE
Emmanuel Hidier, Viši ekonomista, Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO)

Aleksandra Miladinović, Menadžer, Sektor za podršku malom biznisu, Srbija, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD)

Dr David Landsman, Predsednik, Britansko-srpska privredna komora (BSCC)

15:20 – 16:15

PANEL: SPREMNI ZA IZVOZ: KAKO IZVOZITI SVEŽE, SMRZNUTO I PRERAĐENO VOĆE I POVRĆE
NA TRŽIŠTE VELIKE BRITANIJE?

Simon Waring, Vlasnik i direktor, Green Seed UK

Predstavnik, Uvoznik i distributer za voće i povrće u Velikoj Britaniji

Lilijan Sulejmanović, Preduzetnica i osnivač, Bardo.ba

Sonja Djurić, Su-osnivač, Basket

Moderator: Jadranka Dervišević-Kitarić, Izvršna direktorka UK, Britansko-srpska privredna komora (BSCC)

16:15 – 16:30
Q&A – OTVORENA DISKUSIJA

 

Jezici koji se koriste na vebinaru: Engleski i srpski (obezbeđen simultani prevod).

Vreme i mesto održavanja: Četvrtak, 14. jul 2022, 15:00-16:30 časova, Zoom platforma.

Registracija za događaj je besplatna.

Registrujte se za učestvovanje na radionici putem sledećeg linka: https://fao.zoom.us/meeting/register/tJAsd-2vrTgoG9FVQUdQLU-2175yn9S8A9fE


Nakon registracije dobićete mejl sa potvrdom prijave i linkom za uključivanje na radionicu.

Rok za registraciju za vebinar je 13. jul 2022.

Pitanja za govornike možete da postavite pre početka vebinara putem e-maila tijana.markovic@britserbcham.com


Projekat 'Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope' finansira EBRD u okviru bilateralne podrške Republike Italije kroz Centralno-evropsku inicijativu (CEI) i Program Evropske unije za razvoj preduzeća i inovacija Zapadnog Balkana (WB EDIF) i kofinansira UN FAO.

Top